google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Çarpim Tablosu Ezberleme

Çocuklara sevmediği bir şeyi ezberletmek gerçekten çok zordur.Benim gözlemlediğim çocuklardan çarpım tablosu ezberleme esnasında en çok zorlandıkları basamaklar 5'ler den sonra gelen basamaklardır. Bu basamaklarda özellikle 5 den sonra yapılan çarpma işlemlerinde sorun çıkmaktadır. Örneğin 6x7, 7x8, 8x9 gibi ! 

Çocuklarımıza öncelikle çarpım tablosunu kolay ve zahmetsizce ezberletmek için yapılması gerekenleri yada daha doğru söylemek gerekirse, kendi araştırmalarım sonucunda öğrendiklerimi sizinle paylaşmak isterim. 

Şunu açıkça söylemek gerekirse öğrenciler hangi yaşta ve hangi derste zorlanıyorsa, ebeveynlerde o konuda sıkılmaktadır. Öncelikle şunu unutmamak gerekir karşınızda duran ve çabalayan bir çocuk ve onu bu uğraşından alıkoymak isteyen bir çok undur var.(Oyun,tv,bilgisayar, vs) Peki, ne yapmamız gerekiyor.

Çocuğunuzda ezberleme konusunda karşılaşılan sebeplerden bazıları; iletişimsizlik, hafıza problemi, dikkat bozukluğu ya da özel öğrenme güçlüğü gibi, hemen telaşlanmayın ! günümüzde çocukların çok çabuk sıkılmalarını düşünürsek yapamayacağını düşünerek çocuk tekrar ezberlemeye yanaşmamaktadır. Şunu da unutmamak gerekir, kimi çocuklar bir seferde kimi çocuklarda bir çok kez tekrardan sonra ezberleye bilirler. Peki çarpım tablosunu nasıl ezberlenir ! 





  • Öncelikle ezber konusunda motivasyon çok önemli bunu sakın unutmayın.
  • Çocuklarınıza küçük yaşlardan başlayarak tekerlemeler, kısa kısa şiirler/şarkılar ezberletin 
  • Çarpım tablosunu görsel olarak çıktısını alarak çocuğunuz görebileceği odanın bir yerine asınız.Çocuk farkında yada farkında olmadan tabloya sürekli bakacaktır.
  • Çarpım tablosu oyunları oynatarak, çocuğum hem oyun ihtiyacını karşılayıp bu saye de zamandan kazanın.
  • Özellikle takıldığı basamakları defterine yazdırarak görsel hafızadan yararlanın
  • Küçük ödüller vermek her zaman etkili olmuştur.
  • Sizde ezberlemeye çalışın çocuğunuzdan size soru sormasını isteyin, farkında olmadan oda ezber yapıyor olacaktır.
  • Şarkı melodileri kullanarak çarpım tablosunu müzik eşliğinde söyleyebilirsiniz.
  • Evinizde hafıza kartları hazırlayarak yada satın alarak ezber çalışması yapabilirsiniz.

Şimdilik verebileceğim önerilerim bunlar.Ayrıca diğer yazılarımızda çarpım tablosu görselleri, videoları, oyunları inceleyerek, çocuğunuza çarpım tablosu ezberletme konusunda yardım alabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder